Čitaj mi!

Edu global

Svedski dan hrane, izazov za opstnak

Uveliko smo u drugoj godini borbe sa globalnom zdravstvenom, ali istovremeno i jednom od najvećih društveno-ekonomskih kriza u istoriji čovečanstva. Sa tog aspekta i ove godine oktobar, kao mesec pravilne ishrane i 16. oktobar kao Svetski dan hrane, potpuno opravdano obeležavamo u skladu sa sloganom "Naše akcije naša su budućnost".

Koliko je bitna lična odgovornost i koliko je značajna kolektivna svest o solidarnosti prema bližnjima, zajednici i planeti, šta su prioriteti i izazovi u oblasti bezbednosti i dostupnosti hrane samo su deo tema o kojima će biti reči u ovonedenjnom magazinu Edu global.

Prikazaćemo nove predele, gradove i lepote koje je UNESKo zaštitio na svojoj listi. Neće izostati ni promocija lepota naše zemlje. U novoj epizodi vodimo vas u Kovačevića pećinu. Reč je o novom zaštićenom području od velikog značaja i pećini koja čuva tajne stare preko 60 000 godina. I to nije sve... Jedna priča iz Amerike o napuštenim kućnim ljubimcima nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a ljupka koalica iz Zološkog vrta u Sidneju raznežiće i "najtvrđa" srca. Ponosni stanovnici ostrva Tilos u Grčkoj pokazaće kako su uspeli da ostvare san svakog društva, život sa gotovo 100 posto zelene energije.

Urednik emisije: Nataša Nešković