Čitaj mi!

Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Potpuna posvećenost - Prof. dr Danica Grujičić

Neurohirurga Prof. dr Danicu Grujičić neurohirurga izdvaja neverovatna energija i strast koja se nameće kod prvog susreta.

Efikasna, brza, bez suvišnih reči, ekzekutivna i jasna u onome što govori i radi.

Sve to želi da prenese na mlade i sa njima se rado sreće.

Želja da je upoznam bliže i da je predstavim gledalištu navela me je da pokušam da uđem u suštinu i posvećenost te žene koja radi delikatan posao - operiše mozak. Ona ulazi i u rizike ako vidi bilo koju šansu za boljitak i "kažu da operiše i ono što drugi nikada ne bi".

Takav posao kojim se bavi svakodnevno bez radnog vremena organizujući posao na Neuroonkološkom odeljenju kliničkog centra Srbije zahteva ogromnu količinu koncentracije i posvećenosti.

Zato je pitam koliko ima mesta za bilo šta drugo, za bilo koju aktivnost koja bi izlazila iz kruga operacione sale.

Iz tog razloga razgovor vodimo u njenom domu u kome živi sama.

Sve je uredno poređano i kontrolisano. Njena otvorenost na prvi pogled jasno ukazuje da je sva energija okrenuta ka organizaciji i da sve mora da bude uvek u redu.

Doktorka Grujičić retko šta prepušta slučaju. Sve što zacrta sprovodi brzo i precizno gotovo vojnički. Profesorka će u svom poslu ući u rizike ako vidi i jednu šansu da može da pomogne i reši delikatan slučaj.

U životu ima za cilj da sve poboljša, promeni - da menja svet i da traži istinu. Sve što zamisli želi da izgura. Kako to uspeva? Kako rešava sve što obeća i koliko može da nagovori one koji odlučuju da joj sve to reše.