Čitaj mi!

Superheroji medijske pismenosti: Medijska pismenost u najranijem uzrastu

Poslednje tri epizode serijala bave se pitanjim kako sačuvati decu predškolskog uzrasta od negativnog uticaja neprimerenih medijskih sadržaja, a u isto vreme ih osposobiti da svrsishodno koriste digitalne tehnologije.

Mileva, Jovana, Jovan i robot Radenko plove informativnim okeanom i pokušavaju da svoj brod usmere u dobrom pravcu. Na toj opasnoj plovidbi bore se sa brojnim iznenađenjima pokušavajući da ukrote medijsko nevreme u dečiju korist.

Hoće li uspeti? Da li će njihove poruke stići na prave adrese? Saznajte ko će im sve u njihovim putešestvijama pomoći.

Tv serija "Superheroji medijske pismenosti" se sastoji iz igranih, animiranih i dokumentarnih segmenata. Namenjena je deci i mladima, ali i opštoj populaciji. Dakle, i digitalnim urođenicima kao i digitalnim doseljenicima. Serija prati obrazovne sadržaje definisane u Priručniku za vaspitače i nastavnike o medijskoj pismenosti i zamišljena je kao inspiracija i povod za kritičko promišljanje i razgovor ne samo u kući u krugu porodice, već i na časovima u školi. TV seriju za Obrazovno-naučni program RTS-a, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije, realizovala je Beomedija d.o.o. pod pokroviteljstvom Evropske unije u okviru projekta "Podrška medijskim reformama u Republici Srbiji".

Mileva - Borka Tomović
Jovana - Dorotea Đanetaki
Jovan - Luka Pešić

Urednik serije: Jelena Micić
Scenarista i reditelj: Ilija Gajica
Direktor fotografije: Aleksandar Mijailović
Montažer: Obrad Popović
Muzika: Vladimir Tošić