Čitaj mi!

Vojna saradnja Srbije i NR Kine

Pregled vojne saradnje Srbije i NR Kine, novosti iz vojske, RPG-7 oružje koje je promenilo istoriju i Dnevnik ratnog snimatelja u najnovijoj emisiji Dozvolite...

U višednevnoj poseti Srbiji boravio je ministar odbrane Narodne Republike Kine general Vei Fenghe. Razgovarao je sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije, obišao vojne objekte i jedinice. Srbija i Kina definitivno unapređuju saradnju na svim nivoima, a mi smo pripremili pregled vojne saradnje Srbije i Kine.

Istoriju stvaraju ljudi, pišu je pobednici. Ali ko je menja. Takođe je menjaju ljudi i često to rade pomoću oružja. Kroz istoriju mnoge velike prekretnice u ljudskoj civilizaciji dešavale su se posle upotrebe oružja. Pogledajte našu novu analizu o jednom oružju koje je promenilo istoriju u 20 i 21 veku.

Nastavljamo sa Dnevnikom Ratnog snimatelja iz vremena NATO agresije 1999. godine. Ekipa Zastava filma je u drugoj sedmici bombardovanja obišla više vojnih i civilnih objekata koje je gađala NATO avijacija. Sve je govorilo da će se rat nastaviti.

Pogledajte i novosti iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Emisiju možete pratiti i na društvenim mrežama, jutjubu i platformi RTS Planeta.

Ekipa RTS-a:
urednik emisije: Goran Janićević
novinar: Marina Damnjanović Nackov
novinar saradnik: Igor Topalović
montažeri: Vesna Grba i Mirko Krsteski
producent: Stefan Radonjić
organizator: Predrag Sekulić
realizacija: Vladimir Antić

ekipa VFC "Zastava film":
direktor: potpukovnik Goran Ikonić
organizator: Aleksandra Živković
snimatelji: zastavnik I klase Srđan Grčić, Mirko Lukanović, Žarko Pekez, Vujadin Mićunović i Bogdan Petrović
asistenti snimatelja: Aleksandar Đorđević i Ljubiša Glišović

Dozvolite... Dozvolite...

Autor:
RTS

„Dozvolite...“ - emisija o odbrani i Vojsci Srbije. U emisiji se govori o temama iz oblasti odbrane, bezbednosti, životu i radu pripadnika vojske, kao i o vojnoj istoriji, odbrambenoj industriji, specijalnim jedinicama... [ detaljnije ]