Čitaj mi!

U svetu

Građani Srbije koji vole da letuju u Grčkoj, mogu da odahnu.

Grci priznaju sve vakcine koje je odobrila Evropska agencija za lekove, ali i ruske i kineske. Neophodna je potvrda da su vakcinisani bilo kojom vakcinom, da imaju negativan Pi-Si-AR ili antigenski test. Za decu do 10 godina - to nije potrebno. Sezona zvanično počinje 14. maja. Grčke granice za naše turiste biće otvorene preko dva prelaza iz Severne Makedonije i jedan iz Bugarske.

Postoji mogućnost da zemlje koje imaju uspeh u imunizaciji, kao što je Srbija, budu uključene u pilot projekat već sredinom aprila, najavio je u intervjuu za spoljnopolitički magazin "U svetu" grčki ministar turizma Haris Teoharis, koji je u Beogradu sa resornom ministarkom Tatjanom Matić potpisao Izjavu o saradnji dva ministarstva tokom i posle pandemije.

Zvanične brojke pokazuju da je Grčka popularna destinacija za građane Srbije. Samo u 2019. godini, u Grčkoj je boravilo više od milion srpskih turista. Procenjuje se da su oni tokom boravka potrošili oko 356 miliona evra. Grčki turisti su, pre pandemije virusa korona, bili među deset najbrojnijih strnih posetilaca u Srbiji. Registrovano je je oko 75 hiljada turista.

Emisiju uređuje i vodi Nebojša Kotlajić.