Čitaj mi!

Velika iluzija - na virtuelnom 71. Berlinalu

Istorijska ratna drama "Zaspanka za vojnike" bila mu je ulaznica u svet pokretnih slika. U seriji "Tajne vinove loze" dokazao je da je značajno glumačko ime spremno za nove izazove. U "Krupnom planu" Velike iluzije je glumac Marko Vasiljević.

Ova epizoda "Velike iluzije" posvećena je onlajn izdanju 71. filmskog festivala u Berlinu i filmovima koji su privukli pažnju u takmičarskoj selekciji za nagradu "Zlatni medved". Govorimo o rediteljskom debiju proslavljenog nemačkog glumca Danijela Brila "Susedna vrata" i o distopijskoj tragikomediji "Ja sam tvoj čovek" za koji je Nemica Maren Egert nagrađena Srebrnim medvedom za najbolju ulogu. O trenutno najgledanijem domaćem filmu u bioskopima "Jedini izlaz" - iz rakursa Dragana Jovićevića.

U "Premotavanju" obeležavamo 25 godina kultnog filma "Trejnspoting" Denija Bojla, čiji je nastavak prikazan na Berlinalu 2017.

U "Kontraplanu" sa proslavljenom francuskom rediteljkom Selin Skjama koja se na ovogodišnjem Berlinalu takmičila sa porodičnom dramom "Mala mama".

Autor i urednik emisije: Sandra Perović
Saradnici: Jelena Carević, Zoran Janković
Realizacija: Jovana Filipović, Svetlana Perović, Marko Jeftić