Čitaj mi!

Promaja: Igrale se delije

Da li je čovek živ samo dok se igra, ili je i sam život igra? Poznaje li igra granice i ima li sličnosti između igara reči i igara tela? Imaju li vesele dečije igre mračnu stranu, a koja strana vaše ličnosti izlazi na videlo kada se igrate? U novoj emisiji Promaje - samo razigrano!

Mica i Relja će vas ove nedelje upoznati s poznatim "ćumurudžijom" Stefanom Tićmijem, koji će pričati o čudnim rabotama kojima se bavi i igrama koje je voleo kao dete. Vraćajući se u detinjstvo, ispitaćemo ko je čika Paja i zašto je pojeo jaja. Poigraćemo se i nekim predrasudama - Darko će ustanoviti da ragbi i američki fudbal nisu isti sport, a Martin će nam pokazati da ples oko šipke jeste pravi sport. Na kraju, Una, odnosno Ari će nas uvesti u svet kospleja i uputiti nas u to kako se sve može igrati sa sopstvenim likom.

Gledajte nas na RTS Planeti, zvaničnom Jutjub kanalu Obrazovno-naučnog programa i pratite našu Instagram stranicu, gde ćemo, nakon emitovanja, pokloniti knjigu "Ja sam Akiko" nekom od vernih "Promajaša".

www.instagram.com/promajarts

EKIPA PROMAJE:
Martin Stamenković
Milica Cvetković
Relja Peršić
Urednici: Ana Pavlović i Višnja Pečenčić
Organizator: Milka Jovanović
Snimatelj: Bojan Marojević
Montažer: Jovana Filipović
Dizajner zvuka: Aleksandar Zoričić
Reditelj: Ivan Pecikoza