Čitaj mi!

Igrajmo za 16 - retrospektiva 2020.

21. Memorijal Radio-televizije Srbije koji održavamo u znak sećanja i poštovanja na šesnaest radnika RTS-a ubijenih u NATO bombardovanju zgrade RTS ali i svih žrtava agresije 1999. u svom takmičarskom delu je uspeo da bude održan tokom protekle godine koja je protekla u znaku borbe protiv korona virusa.

Igralo se, ponajviše mali fudbal koji je imao i svoje superfinale - pobednik je ekipa "VMA Akademac" koja je savladala najuspešnije u RTS-ovom delu takmičenja ekipu "Veterani". Održana su finala u kuglanju i elektronskom fudbalu. Ove godine Organizacioni odbor turnira očekuje da će pre početka 22. Memorijala održati i takmičenja u stonom tenisu, šahu, malom fudbalu za žene i basketu "tri na tri".

U današnjoj emisiji pogledajte retrospektivu protekle godine i najznačajnijih rezultata održanih takmičenja. Šta se sve događalo tokom godine, na terenu i oko njega, najzanimljiviji detalji turnira i najava novog, 22. Memorijala RTS.

Eksluzivno u emisiji čućemo i ministra omladine i sporta Vlade Republike Srbije Vanju Udovičića bez čije podrške, kao i Sportskog saveza Srbije, Memorijal ne bi mogao da bude održan. Govore i Miroslav Medić, predstavnik porodica poginulih radnika RTS-a i Veselin Grozdanić, predsednik Organizacionog odbora Memorijala "Igrajmo za šesnaest".

Novinar: Nemanja Matić

Produkcija: RTS

Pobednik 21. Memorijala "Igrajmo za 16", u grupi RTS, je ekipa "Veterani", koja je u finalu savladala "Obezbeđenje" sa 3:0.