Čitaj mi!

Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Uvek sam bio hirurg

Bolnica Dragiša Mišović je u ove dane kovid bolnica.

Direktor bolnice KBC "Dr Dragiša Mišović - Dedinje" u Beogradu je hirurg  Prof. dr Vladimir Đukić. Ovih dana ovog lekara viđamo po mnogim pitanjima epidemije koja nas je zadesila. O njemu u ovoj emisiji možemo saznati i nešto više.

Oduvek mu je bila želja da se vrati u bolnicu Mišović odakle je krenuo kao zaljubljenik medecine. Stručno se usavršavao na najeminentnijim klinikama u svetu, u Hanoveru u Nemačkoj, Londonu, Njujorku i Tokiju.

Imao je on veliki broj zaduženje uglavnom u Urgentnom centru gde se pokazao kao dobar organizator. I tada se bavio organizovanjem nekih segmenata u zdravstvenoj politici.

U razgovoru sa profesorom Vladimirom Đukićem u njegovom kabinetu pokušavam da saznam šta je ispod te užurbanosti i malih pauza između dve operacije

Koliko je u mogućnosti da se bar malo izdvoji iz svoje svakodnevne aktivnosti i boravka u operacionoj sali. Govori o svojoj ženi, porodici, svojoj deci onim što ga preokupira i svojim postulatima.

Dugo ga znam ali mislim da je sada sebe stvarno predstavio onakvim kakav jeste hirurg - pa sve ostalo. Tako i rešava stvari i u životu i u operacionoj sali.