Čitaj mi!

Rani kadrovi 003: Nina Ognjanović

Premijeru treće emisije serijala "Rani kadrovi", posvećene studentskom filmu u Srbiji, snimljene u vlastitoj proizvodnji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a, emitujemo 16. novembra na Drugom programu.

U trećoj emisiji "Ranih kadrova", koja nosi naziv "003: Nina Ognjanović" predstavljamo mladu autorku koja ume da vodi svoje glumce kroz različita stanja i raspoloženja, i da se sa lakoćom i sigurnošću kreće u različitim žanrovskim obrascima, kroz različite ambijente i atmosfere.

Nina Ognjanović rođena je 1995. godine u Beogradu. Pohađala je prvu godinu studija na Matematičkom fakultetu u Beogradu, a filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti upisala je 2016. godine. U okviru studija snimila je kratke igrane filmove "Novi televizor" i "Plaču".

Nakon uvodnih razgovora sa mladom rediteljkom u studiju "Ranih kadrova", pogledaćemo njene filmove "Novi televizor" iz 2019. i "Plaču" iz 2020. godine, koji su joj bili ispitni radovi na trećoj godini studiranja.

U filmu "Novi televizor", snimljenom po scenariju i u režiji Nine Ognjanović, Danica je spremna da uradi sve što je u njenoj moći za osobu koju voli. Uloge u filmu tumače Jana Bjelica, Igor Filipović, Nataša Balog, Đorđe Mitrović, Branislava Stefanović, Branko Andrić i Rastko Ubović.

A u filmu "Plaču", takođe nastalom po scenariju i u režiji Nine Ognjanović, tri druga iz kraja provode dan kao i obično. Uloge u ovom filmu tumače Aleksandar Kecman, Stefan Bundalo, Bojan Krivokapić, Miona Marković i Mina Sovtić.

Televizijski prikaz fimova "Novi televizor" i "Plaču" donosi nam naš renomirani kritičar, scenarista i reditelj Saša Radojević, urednik u Redakciji dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a.

U drugom delu razgovora u studiju, u emisiju dolazi gošća Nine Ognjanović - mlada glumica Jana Bjelica, a biće reči i o pripremi diplomskog dugometražnog igranog filma ove mlade rediteljke, koji nosi naziv "Autoput".

Autor i urednik serijala: Marko Novaković
Scenarista: Srđan Vučinić
Reditelj: Marko Jeftić
Direktor fotografije: Bojan Rakić SAS
Scenograf: Mira Andrejević
Kostimograf: Aleksandra Stošić-Krstović
Montažer: Petar Šumonja
Dizajn grafike i animacija: Nenad Krstić
Kompozitor: Vladimir Pejković
Dizajner zvuka: Nebojša Dragićević
Šminker: Jelena Đorđević
Producent: Jeka Guk-Vlatković
Proizvodnja: Radio-televizija Srbije 2020.