Čitaj mi!

Top lista, izbor publike

U najnovijem Buntu, predstavljamo vam pesme koje su od januara do juna bile hitovi Top liste Bunt po glasovima publike. Gosti emisije su Vid Malbašić - 5 minuta slave, Marko Veljković i Marko Blagojević - Art Diler, Aleksa Gerzić - VHS Stereo, Nikola Brkić - Johnny L'ove. Pesme ovih bendova i autora će imati svoje televizijske premijere, a izglasane su za hitove meseca po izboru publike.

Ovog puta smo za vas izdvojili i ono najvažnije što je obeležilo vreme za nama. Saznaćete koji je to bend osvojio ovogodišnju nagradu koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića i zašto je bitno da se Milanova autorska i lična zaostavština sačuva kao celina.

Jedan od retkih festivala koji je uspeo da se ostvari u 2020. godini, a vezan je i za naš Bunt Rok Festival, je festival muzičkog dokumentarnog filma Dok 'n' ritam. O izazovima i prirodi ovog festivala čućete od osnivača i direktorke Sandre Rančić, a videćete i kakva je bila atmosfera na zatvaranju kada je nastupio i pobednik trećeg BRF-a, bend Viva Vops.

Od ove godine Bunt Rok Festival je uspostavio saradnju sa Rokerijadom u Petrovcu na Mlavi u organizaciji udruženja građana Fabrika. U emisiji ćete saznati kako su izgledali nastupi 5 takmičarskih bendova, ali i koji je sastav odneo pobedu.

Hedlajnerov Mobil Demo Fest postao je Mobil Music Fest. Ono što izdvaja ovaj festival od drugih je to što uz prijavu treba poslati i spot autorske pesme, zabeležen mobilnim telefonom, i to u jednom kadru. Prijave za ovaj festival su u toku.

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinar: Stefan Jovčić

Bunt Bunt

Autor:
RTS

Emisija "Bunt" je jedna od najdugovečnijih rok emisija u istoriji Radio-televizije Srbije i uspešno traje u kontinuitetu već osamnaest godina. Krajem septembra 2021.godine, autorka Branka Glavonjić i njen tim startuju novu, 19. TV sezonu emisije. [ detaljnije ]