Edu global

Prema novom izveštaju Svetske organizacije za hranu i poljoprivredu FAO, globalno šumsko područje je, od 1990. godine do danas, smanjeno za 178 miliona hektara. U ovonedeljnom izdanju magazina Edu global predstavljamo prvu, sdveobuhvatnu procenu šumarstva u digitalnom formatu koja sadrži analize i rezultate istraživanja u 236 zemalja.

Sve više je ljudi, koji širom sveta, iskazuju nezadovoljstvo načinom na koji se neke države ophode prema šumama. U Edu globalu videćete kako je protekao protest Grinpisa u Poljskoj a saznaćete i o čemu se govorilo na godišnjem sastanku Mediteranskog udruženja za očuvanje šuma.

Vašoj pažnji preporučujemo reportažu o lepotama Vlasine i potencijalima istoimenog jezera kada je reč o sportskom ribolovu. Čućete zbog čega se u Španiji o rekreativnom ribolovu sve više govori kao o potencijalnoj opasnosti za morski eko sistem. To nije sve, otkrivamo; kakva se istraživanja rade u Nacionalnom parku Jelouston, kako je popularni rialiti program pozitivno uticao na jednu američku porodicu, gde se krije retka orhideja i kako se pravi put od recikliranog materijala.

Urednik emisije: Nataša Nešković