Auto-put od Preljine do Požege do kraja sledeće godine

U ovonedeljnom izdanju emisije o saobraćaju i strategiji razvoja „Koridori" govorimo o izgradnji budućeg auto-puta od Preljine do Požege. Ova deonica, duga 31 kilometar, nadovezuje se na već izgrađeni auto-put „Miloš Veliki" koji je u saobraćaju od Surčina do Preljine. Gradi se u punom profilu auto-puta sa pripadajućim objektima, petljama, tunelima i mostovima.

Karateristično za ovu deonicu je što prolazi kroz veoma težak geografski teren, a interesantno je i to da će čak trećinu deonice činiti tuneli i mostovi. Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović, na sastanku sa investitorom, izvođačima radova, nadzornim organom i glavnim projektantom u kampu u Pakovraću, izjavila je da reč o jednom od važnijih projekata na teritoriji Srbije, podsetivši na obećanje direktora CRBC-a predsedniku Republike da će deonica od Preljine do Požege biti gotova do kraja sledeće godine.

Do kraja oktobra meseca trebalo bi u potpunosti da budu završeni svi radovi na izgradnji brze saobraćajnice kroz Batočinu u dužini od pet kilometara koja je sastavni deo magistralnog puta koji Kragujevac povezuje sa međunarodnim putnim Koridorom 10. Verujemo da će građani ne samo Kragujevca već i svih gradova centralne Srbije u naredna dva meseca imati na raspolaganju kompletnih 25 km brze saobraćajnice od Kragujevca do auto-puta koja će ih u potpunosti spojiti sa najznačajnijim međunarodnim putnim koridorom koji prolazi kroz Srbiju.

Dva meseca nakon otvaranja za saobraćaj i leve trake auto-puta preko mosta na reci Savi kod Ostružnice investitor JP „Putevi Srbije" odlučio je da sanira desnu konstrukciju mosta koja je, dok se most blizanac gradio, prihvatala kompletan saobraćaj na izuzetno opterećenoj deonici obilaznice oko Beograda, koja je sastavni deo međunarodnog putnog Koridora 10.

Urednik emisije „Koridori" je Goran Maslar.

Koridori Koridori

Autor:
Goran Maslar

Emisija o saobraćaju i strategiji razvoja "Koridori" svakog drugog utorka u mesecu u terminu od 18.30 na programu RTS 2 upoznaje nas sa aktuelnim radovima koji se obavljaju na izgradnji saobraćajne infrastrukture u našoj zemlji. [ detaljnije ]