Čitaj mi!

Dramski ponedeljak: Ćeraćemo se još (2020) - premijera

Veliki srpski glumci - Petar Božović

Drugi naslov u okviru „Dramskog ponedeljka" u oktobru koji pripada ciklusu „Veliki srpski glumci - Petar Božović", je premijera televizijske verzije monodrame „Ćeraćemo se još".

Ova monodrama, nastala prema poemama našeg proslavljenog akademika Matije Bećkovića, snimljena je 2020. godine u vlastitoj produkciji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa u adaptaciji, scenskoj režiji i izvođenju Petra Božovića.

Monodramu premijerno emitujemo 12. oktobra na programu RTS 2 sa početkom od 21.13 časova.

Monodrama Ćeraćemo se još duhovita je kritika nepopravljivog i nepromenljivog mentaliteta naroda sa ovih prostora. Nastala kao skup odabranih stihova iz istoimenog Bećkovićevog dela, monodrama daje preciznu sliku tvrdoglave naravi običnog čoveka spremnog da se večito obračunava sa drugima, odlučnog da nikad ne popusti.

Božovićeva glumačka interpetacija stihova Matije Bećkovića našoj publici dobro je poznata, s obzirom da ih Petar Božović godinama izvodi u pozorištu.

Nova, televizijska verzija donosi neku sasvim drugačiju dimenziju i recepciju kako teksta tako i Božovićevog izvođenja - akcenat je isključivo na glasu, govoru i mimici glumca.

Urednik ciklusa: Marko Novaković
Urednik monodrame: Tamara Baračkov
Reditelj: Milica Mitrović
Izvršni producent: Ana Todorov
Producent: Biljana Dautović
Scenograf: Tanja Ivanović
Kostimograf: Aleksandra Stošić Krstović
Direktor fotografije: Sima Dimitrić
Montažeri: Uroš Nikolić i Bojan Filipović