Naši susreti: Čovek sa tri karijere

U portretnoj emisiji "Čovek sa tri karijere", upoznaćete prof. dr Zdeslava Zdenka Milinkovića, koji je u jednoj životnoj karijeri napravio tri, što samo po sebi podstiče novinara na susret sa takvom ličnošću.

Njegovo profesionalno opredeljenje i čestitost kojom zrači, nasleđe je porodične priče. Častoljublje i patriotizam, zdrava ambicija i entuzijazam dali su veliki odraz u njegovoj bogatoj karijeri spinalnog ortopedskog hirurga i svetski priznatog medicinskog stručnjaka, inače nekada dugogodišnjeg upravnika Spinalnog centra Ortopedsko hiruške bolnice Banjica, velikog sportiste, ali pre svega, besprekornog roditelja i supruga.

Autor je izvanrednog inovativnog projekta pod sloganom "Ispravi se i vežbaj", koji uvek ima, i ne samo aktuelni, već i dalekekosežni značaj.

Pored svih postignutih uspeha u sportu i zasluga koje ima kao sportski lekar, znamenit je po tome što je već dugi niz godina i aktuelni lekar Srpske teniske reprezentacije... Svojim autoritetom, ljudskom toplinom i smirujućim i nenametljivim šarmom osvojio je naše najpoznatije tenisere.

Autor je 17 stručnih medicinskih izdanja, od koji su mnoga prevedena na engleski jezik, a knjiga Sportska medicina, čiji je priređivač, a potpisnici tekstova brojni medicinski stručnjaci i njegove kolege, može se smatrati kapitalnim u sportskoj grani medicine.

Uprkos dobrim prilikama, odoleo je iskušenju da ostane u svetu, a samopregornim radom i inovacijama, postao i poznat i priznat svetski stručnjak. Odanošću svojoj profesiji i svom narodu - Zdeslav Zdenko Milinković ostavlja trag u vremenu...

Autor emisije mr Mirjana Raičević Tasić