Boris Berezovski i Kamerni orkestar Muzikon

Jedan od najistaknutijih umetnika današnjice, pijanista raskošnog talenta i izuzetne umetničke ličnosti, Boris Berezovski, nastupio je 9. decembra 2019. godine u dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu u okviru koncertnog serijala „Steinway & Sons".

Jedan od omiljenih pijanista beogradske publike, ovom prilikom je nastupio sa Kamernim orkestrom "Muzikon". Koncert je održan bez dirigenta, što je izuzetno neobično i zahtevno prilikom izvođenja kompozicija iz perioda romantizma.

Radio-televizija Srbije će u ponedeljak 27. jula od 12 časova na Drugom programu premijerno emitovati Koncert za klavir i orkestar br. 2, op. 21, u ef-molu Frederika Šopena u izvođenju ovih umetnika.

Boris Berezovski je istaknuti solista koji je do sada ostvario niz uspešnih resitala širom sveta i nastupao je sa renomiranim orkestrima kao što su "Berlinska filharmonija", "Državna kapela Drezden", "Orkestar Marijinskog teatra", "Njujorška filharmonija", "Ruski nacionalni orkestar" i drugi.

Kamerni orkestar "Muzikon" okuplja mlade muzičare i sarađuje sa eminentnim solistima i koncertmajstorima iz zemlje, kao i iz inostranstva. Osim klasičnih koncerata, Kamerni orkestar "Muzikon" organizuje i sprovodi neobične projekte, kao što su digitalni koncerti, interaktivni dizajn i slično.