Rođeni šampioni: Sent Frencis

Organizacija Američkog studentskog sporta predstavlja verovatno najviši stepen usklađenosti akademskih i sportskih ambicija i na taj način privlači mlade talentovane ljude iz celog sveta da svoje ambicije, u oba segmenta, realizuju upravo na jednom od američkih univerziteta.

Rođeni šampioni je dokumentarni serijal koji se bavi našim mladim ljudima koji svojim znanjem i veštinama otvaraju sebi put ka ili profesionalnom bavljenju sportom ili građenju karijere u sferi struke koju su odabrali.

U Bruklinu se nalazi Sent Frencis koledž na kome studira najveći broj studenata iz Srbije. Većina njih su sportisti koji su zahvaljujući svojim sportskim i akademskim rezultatima obezbedili sebi stipendije na ovom koledžu. Košarka, fudbal, tenis, odbojka, plivanje, su samo neki od sportova gde naši studenti grade svoje sportsko umeće ali najveći broj studenata nastupa za vaterpolo ekipu Sent Frencisa koju predvodi naš trener Bora Dimitrov koji je bio jedan od najuspešnijih studenata svoje generacije na ovom koledžu.

Cilj projekta "Rođeni šampioni" je da se domaćoj publici predstave mladi ljudi koji šire svoje znanje i veštine u zemlji gde je sport viskoko cenjen i gde se uspesi poštuju i vrednuju i na taj način promovišu našu zemlju i sportove u kojima smo već godinama u samom svetskom vrhu.

Reditelj: Miodrag Kolarić