Rođeni šampioni: Milica Babić

Organizacija Američkog studentskog sporta predstavlja verovatno najviši stepen usklađenosti akademskih i sportskih ambicija i na taj način privlači mlade talentovane ljude iz celog sveta da svoje ambicije, u oba segmenta, realizuju upravo na jednom od američkih univerziteta.

Rođeni šampioni je dokumentarni serijal koji se bavi našim mladim ljudima koji svojim znanjem i veštinama otvaraju sebi put ka ili profesionalnom bavljenju sportom ili građenju karijere u sferi struke koju su odabrali.

Četvrta epizoda, ovog mini serijala, će se baviti mladom streljačicom, reprezentativkom Srbije, Milicom Babić. Milica je student na Univerzitetu Zapadna Virdžinija i na svojoj prvoj godini trijumfovala je na studentskom prvenstvu SAD u streljaštvu održanom u Kolambusu, na Univerzitetu države Ohajo. U američkom studentskom šampionatu muškarci i devojke se takmiče u istoj konkurenciji tako da je Milica ovim trijumfom postala apsolutni šampion SAD. Zahvaljujući Milici Univerzitet Zapadna Virdžinija je te godine po devetnaesti put osvojio titulu ekipnog šampiona SAD.

Cilj projekta "Rođeni šampioni" je da se domaćoj publici predstave mladi ljudi koji šire svoje znanje i veštine u zemlji gde je sport viskoko cenjen i gde se uspesi poštuju i vrednuju i na taj način promovišu našu zemlju i sportove u kojima smo već godinama u samom svetskom vrhu.

Reditelj: Miodrag Kolarić