Dramski ponedeljak: Vučari gornje i donje Polače

Kao drugi naslov, koji u okviru ciklusa "Majstori TV režije: Zdravko Šotra" predstavlja Redakcija dramskog i domaćeg serijskog programa RTS, u ponedeljak 08. juna na Drugom programu sa početkom od 21.20 časova, emitujemo televizijski film iz vlastite produkcije "Vučari gornje i donje Polače", nastao po scenariju Jovana Radulovića 1978. godine.

Autor opisuje poratnu situaciju u selima Dalmatinske Zagore, i folklorno-etnološke običaje meštana koji zimi daruju lovce na vukove.

Seljak Micur ubio je vuka, međutim, meštani iz susednog sela ubili su vuka sa kojim takođe žele da isprose što više hrane i novca.

Dolazi do sukoba dve konkurentske grupe i do peripetija koje ni predstavnici seoskih vlasti ne mogu da razreše.

Ovo je prvi TV scenario Jovana Radulovića. U kritici A. Fabijanovića, koja je u "Večernjem listu" objavljena 17. novembra 1989. godine, piše: "Ne sjećam se točno koliko je godina prošlo od prvog prikazivanja drame, ali svakako je dovoljno da je ne zaboravimo. Taj naoko paradoks može se jednostavno protumačiti, ta je drama toliko upečatljiva da doista ostaje u trajnom sjećanju. I zbog teksta i zbog glume, a ponajviše zbog toga što danas tako dobrih drama više jednostavno nema...".

Uloge tumače: Boris Dvornik, Stojan Aranđelović, Boro Begović, Dragomir Čumić, Ivica Vidović, Dragomir Felba, Milan Štrljić, Dragomir Bojanić Gidra, Marija Kon, Radmila Plećaš

Urednik ciklusa: Marko Novaković
Pisac scenarija: Jovan Radulović
Reditelj: Zdravko Šotra
Direktor fotografije: Dragoljub Mančić
Scenograf: Borislav Nježić
Kostimograf: Lidija Vujanović
Kompozitor: Arsen Dedić
Montažer: Branka Čeperać