Velika iluzija - Filmsko putovanje kroz vreme

Proslavljeni britanski pozorišni glumac koji je planetarnu filmsku slavu stekao kao ostareli roker u romantičnoj komediji "Zapravo ljubav" i ljigavi Dejvi Džons u pustolovnim "Piratima sa Kariba", najnoviju ulogu - urednika magazina "Lajf" ostvario je u filmu "Minamata" snimanom u Srbiji. U "Krupnom planu" Velike iluzije je harizmatični glumac Bil Naj.

U ovoj epizodi govorimo o o najnovijoj šarenoj i blistavoj inkarnaciji dobro poznate satire građanske klase iz pera Džejn Ostin "Ema", u kojoj uz Anju Tejlor-Džoj glumi i ovonedeljna centralna figura "Velike iluzije" Bil Naj.

Pažnju posvećujemo trileru "Noćni portir" sa jednim od najperspektivnijih glumaca novog Holivuda Tajom Šeridanom.

Iz rakursa filmske kritičarke Kristine Đuković, o televijskoj seriji "Zašto žene ubijaju" koju je osmislio kreator "Očajnih domaćica."

Tema rubrike "Kontraplan" je dokumentarni film "5B" Pola Hegisa i Dena Krausa, posvećen grupi požrtvovanih medicinskih sestara i tehničara koji su 1980. otvorili prvo odeljenje protiv AIDS-a u bolnici u San Francisku.

"Premotavanje" nas vraća 50 godina u prošlost, kada je svetsku premijeru u uglednom programu Kanskog festivala "Nedelja kritike" imao debitantski crnotalasni film Gordana Mihića i Ljubiše Kozomore "Vrane".

Autor i urednik: Sandra Perović
Saradnici: Jelena Carević, Zoran Janković
Realizacija: Jovana Filipović, Svetlana Perović