Velika iluzija - Ostanite kod kuće

Novo izdanje RTS-ove emisije o filmu napravljeno u skladu sa preporukama  za borbu protiv koronavirusa

Povratnički film „Počasni gost", kojim nas jedan od najznačajnijih  svetskih reditelja ponovo  uvodi u svoj umetnički svet koga pamtimo iz  film "Slatka sutrašnjica"prikazan je posle Venecijanske mostre na 48.  FEST-u. U "Krupnom planu" Velike iluzije je Atom Egojan koji je sa  glumcem Dejvidom Tjulisom bio gost Beograda.

Usled svih užasnih stvari koje se događaju oko nas, kada se filmski  scenariji pretvaraju u život,  jedna je dobra stvar - konačno ćete imate  više  vremena da pogledate sve filmove I serije koje nikada niste  stigli. Vas vodic kroz svet pokretnih slika, emisija "Velika iluzija" u  skladu sa okolnostima izgledaće malo drugacije, ali sadrzaj ostaje isti  - bavićemo se filmskim i serijskim preporukama.

Govorimo o naučno-fantastičnom psihološkom trileru "Nevidljivi čovek" sa  Elizabet Mos I trileru "Lost Girls" rediteljke Liz Garbus zasnovanom na  istinitim događajima o serijskom ubici sa Long Ajlenda.

Iz rakursa kritičara Dragana Jovićevića govorimo o seriji Najta  Šjamalana "Servant", misteriji-trileru sa crnohumornim elementima.

U "Premotavanju" predstavljamo digitalno restauriranu verziju kultnog  klasika Slobodana Šijana "Davitelj protiv davitelja" u okviru projekta  "Vip Kinoteka".

Autor i urednik: Sandra Perović

Saradnici: Selina Loven Aksentić, Jelena Carević, Zoran Janković

Realizacija: Jovana Filipović, Svetlana Perović.