Velika iluzija u Berlinu 2020

Iako 70. Berlinski festival nije bio koncentrisan na holivudske zvezde, svojim sjajem i likom koji je otelotvorio u "Minamati", filmu snimanom u Srbiji, Džoni Dep je privukao najveću pažnju svetskih medija i bio najveća zvezda festivala.

U "Velikoj iluziji u Berlinu" o svetskoj premijeri filma "Otac" Srdana Golubovića koji je osvojio dve nagrade.

Filmski festival u Berlinu proslavio je 70. rođendan. Ne samo što je zakoračio u novu deceniju, već je započeo novu epohu sa novim čelnicima, novim programima, manjim brojem filmova i zvučnih imena, sa manje glamura i atrakcija na crvenom tepihu i sa više umetnosti i otkrića.

Holivudska legenda Sigorni Viver, čiju je karijeru obeležila uloga oficirke Ripli u remek delu Ridlija Skota "Osmi putnik", ekskluzivno govori o novom filmu "Moja godina sa Selindžerom" koji je otvorio 70. Berlinale.

U emisiji "Velika iluzija u Berlinu", osim Džonija Depa i Sigurni Viver o svojim filmovima ekskluzivno govore najbolji glumci Berlinala ovenčani Srebrnim medvedom - Pola Bir i Elio Đermano i rumunski reditelj Kristi Puju koji je za rumunsko-srpsku koprodukciju "Malmkrog" osvojio nagradu za najbolju režiju u novom program "Susreti".

O novom filmu "Sibir", pred kamerom RTS-a govori i slavni reditelj Ejbel Ferara i njegov omiljeni glumac Viljem Defo.

Autor emisije: Sandra Perović