Mladi snajperisti Vojske Srbije

Obuka mladih snajperista Vojske Srbije, Taktika na Vojnoj akademiji, Dokle je stigla modernizacija aviona Mig-29 u Belorusiji u najnovijem izdanju emisije "Dozvolite..."

Jedno od najzanimljivijih zanimanja u Vojsci Srbije je snajperista. Prvi koraci svakog snajperiste, ostvaruju se na služenju vojnog roka i to u Centru za obuku Kopnene vojske u Požarevcu. Obuka podrazumeva kretanje, maskiranje i zauzimanje stava za gađanje.

U toku je konkurs za upis na Vojnu akademiju, a mi smo snimili kako u praksi izgleda nastava taktike na Vojnoj akademiji. Kadeti imaju retku priliku, koju nemaju ostali mladi ljudi u Srbiji, da polažu ispite na terenu i to korišćenjem savremenog naoružanja i vojne opreme.

Videćete i dokle je stigla modernizacija aviona Mig-29 u Belorusiji. Vojska Srbije dobiće uskoro 4 Miga-29 u konfiguraciji savremenog višenamenskog borbenog aviona.

Pogledajte i kako je izgledala borbena obuka u zimskim uslovima kadeta Vojne akademije, kao i vezista Vojske Srbije.

Emisiju možete pratiti i na društvenim mrežama i platformi RTS Planeta.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Dozvolite... Dozvolite...

Autor:
RTS

„Dozvolite...“ - emisija o odbrani i Vojsci Srbije. U emisiji se govori o temama iz oblasti odbrane, bezbednosti, životu i radu pripadnika vojske, kao i o vojnoj istoriji, odbrambenoj industriji, specijalnim jedinicama... [ detaljnije ]