Kulturni nedeljnik

Obiman književni opus, nesvodivost poetike na samo jednu žanrovsku i tematsku ravan, modernost i anticipacija budućeg, u najkraćem - zaostavština pisca Borislava Pekića.

Povodom devedeset godina od piščevog rođenja u Fokusu Kulturnog centra je moderna i anticipatorska ravan dela Borislava Pekića i gosti, reditelji Goran Paskaljević i Gorčin Stojanović i književni kritičar Predrag Petrović.

Gost nedelje je pisac Radivoj Šajtinac.

Predtsavljamo roman Paučina Vidosava Stevanovića, gostovanje Jana Fabra u Beogradu, njegov Noćni dnevnik i u Narodnom pozorištu monodramu Noćni pisac, umetnicu Vesnu Golubović i njenu umetničku transformaciju prostora u centru Beograda, analiziramo tajnu uspeha benda Buč Kesidi i sintezu indi roka i elektro popa, ženski rediteljski rukopis i uspeh autorki na filmu, bavimo se fenomenom Umetnika i umetničkog načina života a Jubilej podseća na komercijalnu hemijsku olovku, rođenu pre 75 godina sa usponom pop kulture.

Na Tankoj liniji je nemačka spisateljica, istoričarka umetnosti i publicistkinja Tanja Dikers.

Urednica serijala: Danijela Purešević

Urednica emisije: Marija Nenezić

Autori rubrika: Ana Tasić, Aleksandar S. Janković, Zorica Kojić, Danijela Purešević, Lidija Božić, Jasmina Mijić i Marija Nenezić

Montažer: Goran Mijić

Reditelj: Ivan Bukvić 

broj komentara 0 pošalji komentar