Još nagrađenih knjiga

U februarskoj emisiji nastavljamo da predstavljamo nagrađene knjige.

Prva je obimna studija Nenada Nikolića, Identitet srpske književnosti koja je dobila nagradu "Nikola Milošević", a gost emisije je sam Nenad Nikolić.

Druga je nagrađena knjiga koju Vavilon predstavlja je roman Od kako sam kupila labuda, Tanje Stupar Trifunović, koja je dobila Vitalovu nagradu "Zlatni suncokret" i o njoj govori član žirija, kritičar, Dragan Babić.

O nagrađenoj pesničkoj zbirci Pesme i drugi ožiljci autora Đorđa Despića, govori prof. dr Bojana Stojanović Pantović, član žirija za nagradu "Miloš Crnjanski" dok sam Despić čita jednu pesmu iz nagrađene zbirke.

U emisiji će još biti reči o romanima dva pisca koja su u prvi plan izbila nedavno, Drašku Sikimiću i Stevi Grabovcu i njihovim romanima Čvor na omči i Mulat albino komarac, kao i o zbirci priča američkog pisca Džordža Sondersa, Deseti decembar o kojoj govori Miloš Živković. Biljana Milovanović Živak čita jednu pesmu iz zbirke Lirsko kopile i baba-tetke.

Osmišljava i uređuje: Jasmina Vrbavac

Režija: Marko Šotra.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Vavilon Vavilon

Autor:
Jasmina Vrbavac

Vavilon je elitna mesečna emisija o savremenoj književnosti koju je 2001 godine osmislila Jasmina Vrbavac i uređuje je u okviru Redakcije za kulturu. [ detaljnije ]