Zujalica

Drugari, hvala vam što ste nas gledali i ove godine, mi vam obećavamo da ćemo u narednoj 2020. godini biti još vredniji i bolji! Kao i svake subote, i ove se družimo sa vama od 09.27 na Drugom programu RTS-a!

Našu prazničnu nedelju započeli smo posetom Domu Jevrema Grujića. Ovu kuću je podigao istaknuti srpski državnik i diplomata Jevrem Grujić, za svoju porodicu još davne 1896. godine. Tokom XIX veka u ovoj kući organizovani su balovi, a 1967. godine, na ovom mestu je otvorena prva diskoteka u Beogradu. Sa našim sagovornicama Nevenom i Jasminom smo razgovarali o tome kako su nekada izgledali balovi, kakve haljine su dame nosile, kao i kakve proslave su organizovale tadašnje kraljevske i diplomatske porodice.

Da li ste se nekada pitali šta se dešava sa ukrasima koji ponosno krase naše jelke? Da li kada odemo na spavanje, oni imaju neki tajni život u kome igraju, plešu, možda su čak i pomoćnici Deda Mraza? Obično je među ukrasima i Olovni vojnik. Da li ih on čuva, pazi da ne odu, napuste naše jelke? Sva ta pitanja su nas mučila, ali odjednom ispred nas se našlo pismo sa odgovorima na naša pitanja! Pogledajete šta smo saznali o ovoj novogodišnjoj tajni.
Kakva bi ova Nova godina bila, a da pred praznike nismo pročitali barem jednu novogodišnju priču. Mi smo se ove godine odlučili za knjigu "Ruzmarina i novogodišnja čarolija", u kojoj glavni junak nije Deda Mraz, već hrabra i neustrašiva devojčica Ruzmarina, koja uspeva da prevari pakosnu vešticu i spase novogodišnji praznik. O ovoj prelepoj priči, koja će vam sigurno ulepšati predstojeće praznike, razgovarali smo sa dragom Tajnom iz "ProPolis BOOKS".

Da li ste znali da od testenina, na veoma lak i jednostavan način, možete napraviti prelepe novogodišnje ukrase za jelku? Za ovu čaroliju potrebni su vam lepak i tempere, a uz malo kreativnosti i mašte napravićete jedinstvenu novogodišnju dekoraciju. Mi smo sa našim drugarima iz "Učionica čista 5" napravili prelepe jelke od makarona, savršene dekoracije koje će krasiti naše domove ovih praznika.

A da se ukrasi za jelku, kao i jelka, mogu napraviti od materijala, pokazala nam je Zorana iz radionice "Mali vrt". Zajedno sa njom smo pravili svećnjake, venčiće, kao i druge prelepe ukrase! Zorana nam je dala mnogo ideja za novogodišnje dekoracije, pričali smo o kreativnosti, a i bili smo kreativni.

Gledajte nas ove subote od 09.27 na Drugom programu Televizije Srbije.

Ove subote vas očekuju naši voditelji: Mina, Lena, Teodora, Tijana, Iva, Ana, Jakša i Martin.

Novinar i voditelj: Ana Jakovljević
Autor i urednik emisije "Zujalica": Mirjana Popović
Srećne novogodišnje i božićne praznike želi vam ekipa emisije "Zujalica".

broj komentara 0 pošalji komentar