Bunt

U poslednjem ovogodišnjem izdanju emisije Bunt, pripremili smo za vas mnogo zanimljivih intervjua i atraktivnih vesti, Bunt premijeru video spota, preporuke za najatraktivnije događaje tokom praznika, kao i prve informacije o javnom konkursu za predstojeći, 6. Bunt Rok Festival RTS-a.

"Artan Lili" uskoro objavljuje treći album, o kojem smo razgovarali sa frontmenom Bojanom Slačalom. Pored ove lepe vesti, oni su nedavno potpisali i trojni ugovor o saradnji sa muzičkom izdavačkom kućom Javnog servisa - PGP RTS-om i sa Jugoton Croatia Records-om.
Početkom 2020. godine, najpre predstoji objavljivanje (kao zajedničkog izdanja dve najveće regionalne muzičke izdavačke kuće) prva dva albuma grupe "Artan Lili", a potom i trećeg, koji je u nastajanju. Nesvakidašnja, multimedijska promocija prvih 5 pesama sa predstojećeg albuma grupe "Artan Lili" odvija se na svim programskim platformama medijskog sistema Radio-televizije Srbije: započeta je 16. decembra, audio premijerama pet novih pesama na Radio Beogradu (emisija "Pop karusel" RB 1). Od ponedeljka, 23. decembra traju svakodnevne video premijere, (pet spotova, svakog dana u 09.55 po jedan, od ponedeljka do petka) i to na TV programu RTS 3 Javnog servisa Srbije, na internet platformi "RTS Planeta" i kanalu MTS TV paketa "RTS Muzika"...

Svaki čovek danas ima obaveze... pa nisu izuzetak ni članovi tima emisije Bunt. Ali, rado smo i sa zadovoljstvom "paskrčili ostale obaveze" i izdvojili vreme za zanimljiv razgovor sa Miodragom Cicovićem, gitaristom i pevačem grupe "Straight Mickey and the Boyz". Pojasnio nam je mnogo toga, pa i ideju o nazivu njihovog drugog albuma, koji nosi naslov: "Čovek koji ima obaveze".

I u ovoj emisiji, imamo za vas Bunt premijeru! Videćete video spot jednog od najznačajnijih rok sastava sa ovih prostora, "Kanda Kodža i Nebojša", za pesmu "Horor u Beogradu".

"Virvel" je bend koji postoji već 20 godina a nedavno je objavio novi album, interesantnog naziva "Žena sa bradom, patuljak, idiot". O svemu nam je nešto više ispričala pevačica i basistkinja, Tijana Drobac.

"Dram" je jedan od onih mladih, zanimljivih bendova čije vreme tek dolazi. Takvi sastavi nam ulivaju nadu da je publika spremna da čuje i prepozna kvalitetnu i dobru muziku. "Trenutno smo jedini "indie-gas" bend u Srbiji. To je novi žanr koji je praktično sinonim za našu muziku" - rekli su nam članovi benda Stefan Aćimović i Marko Arizanović a otkrili su i nešto više o konceptu i pesmama sa njihovog debi albuma "Nećemo promeniti svet", koji je ovih dana objavio PGP RTS.

Naravno, u poslednjem Buntu u 2019. poslušajte i pogledajte Hit decembra - pesmu "Kina" benda "Soulsick".

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinari: Katarina Vujović, Jelena Vukajlović i Stefan Jovčić
Reditelj: Jovan Bačkulja

broj komentara 0 pošalji komentar