Zujalica

Drugari, gledajte nas u subotu 21. decembra od 09.20 na Drugom programu RTS-a!

Posetili smo "Kreativni rajić", atelje koji je osmišljen kao moderna škola starih zanata. Razgovatali smo sa našim drugarima, koji uz kreativnost i ljubav ka praktičnom radu stvaraju mala umetnička dela. Koje alternativne tehnike dekoracije postoje, šta je kaligrafija, a kako izgleda crtanje po vodi? Sve to i još mnogo zanimljivosti podelili su sa nama naši mali sagovornici.

Sa našom dragom Tajnom iz "ProPolis BOOKS" smo razgovarali o novim knjigama genijalnog Dejvida Valijamsa, koji vlada svetom dečje literature od 2008. godine.

Pričali smo o poslednjem nastavku trilogije "Najgora deca na svetu 3". Ove priče oduševiće sve male čitaoce, ali i njihove roditelje, bake i deke, tetke, teče... Ovoga puta Dejvid Valijams se udružio sa ilustratorom Tonijem Rosom, a iz onoga što nam je naša sagovornica ispričala rekli bismo da su deca u ovom delu najgora do sada!

Znate da kada vam se dopadne knjiga nekog autora, a vi odmah poželite da pročitate i drugu, treću, možda i sve koje je pisac napisao do sada. Tako ni mi nismo mogli da odolimo a da ne nastavimo priču o Valijamsovim knjigama. Razgovarali smo i o urnebesnoj i dirljivoj priči o prijateljstvu, koju je Valijams opisao u knjizi "Ledeno čudovište".

Sigurno ste čuli za igricu Minecraft, najprodavaniju igricu koja je po svojoj popularnosti prestigla čak i čuveni tetris! Da drugari, dobro ste pročitali! Ono malo plastično čudo sa čime su se naši roditelji neprestano igrali, ova igrica odvela je u istoriju. Mi smo sa Markom iz Centra za obrazovanje i kulturu "Božidarac 1947", razgovarali upravo o ovoj igrici, ali i o drugim edukativnim radionicama koje se održavaju u ovom Obrazovnom centru.

Gledajte nas u subotu 21. decembra od 09.20 na Drugom programu Televizije Srbije.
Ove subote vas čekaju naši voditelji: Teodora, Tijana, Iva, Ana i Martin.

Novinar i voditelje: Ana Jakovljević
Autor i urednik emisije "Zujalica": Mirjana Popović

broj komentara 0 pošalji komentar