Pravo na sutra: Mladi besede

Ideja da se održi sveobuhvatno takmičenje u besedništvu na Prištinskom univerzitetu sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, bila je odličan potez. Mimo očekivanja ovo takmičenje je privuklo ogromnu pažnju mladih, studenata i srednjoškolaca.

Bila je to prilika da se oprobaju u veštini govora i javnom nastupu, ali i da, kako kažu, isprave greške u izražavanju, da ovladaju tehnikama valjanog oratorstva i da nauče mnogo toga. Sa mladima su radili i edukatori iz Beograda. Birali su različite teme, ali i one koje se tiču njihovog nesigurnog životnog okruženja.

Za mlade iz Kosovske Kamenice, Istoka, Kosovske Mitrovice, Gore i Dragaša i drugih sredina ovo je bila prilika da nauče nešto novo, da se oprobaju ili osnaže svoje govrničke veštine, ali i za dobro druženje. Na Fakultetu tehničkih nauka ovo je jedno u nizu dešavanja, kaže dekan fakulteta Nebojša Arsić i ističe da fakultet poseduje savremenu opremu i da su uslovi za studiranje dobri. Pokrenuli su i studentsku televiziju na "Jutjub" kanalu.

Fakultet ima odličnu saradnju sa inostranim univerzitetima, pa studenti često posećuju najpoznatije svetske i evropske fakultete. Svi koji studiraju na Prištinskom univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici su na republičkom budžetu i imaju obezbeđen smeštaj i hranu.

Autor i urednik emisije: Svetlana Vukmirović
Snimatelj: Vladimir Jovanović
Tonski snimatelj: Miroslav Radišić
Montaža: Goran Tomić

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 17. dec 2019, 22:22) - anonymous [neregistrovani]

❤️

❤️KIM

(utorak, 17. dec 2019, 21:15) - anonymous [neregistrovani]

Браво

Браво за Право на сутра!

(utorak, 17. dec 2019, 21:14) - Такмичење у беседништву [neregistrovani]

Беседништво

Хвала екипи РТС-а на челу са уредницом Светланом Вукмировић на огромној енергији коју су уложили како би осветлили приче младих ретора из Ранилуга, Кормињана, Житковца, Шаљиновице, Косовске Каменице и Митровице, Звечана... Ви сте пример како дати младима шансу да се њихова реч чује! Браво! Хвала још једном на дивној сарадњи!