Kulturni centar

Povod za ovonedeljni fokus Kulturnog centra je hologramska turneja Vitni Hjuston koja je najavljena za januar sledeće godine.

Ona otvara brojna izazovna pitanja u oblasti sociologije, antropologije, teorije izvođačkih umetnosti i teorije kulture. Da li su hologramski nastupi potvrda da živimo u svetu koji je izbrisao granice između originala i kopije, stvarnog i virtuelnog, umetničkog i industrijskog?

O ovim pitanjima diskutuju dr Maja Vukadinović, teoretičarka medija, Đorđe Milutinović, muzički menadžer i muzičari Bojan Slačala i Maja Cvetković.

U emisiji će još biti reči o veštačkoj inteligenciji u savremenim kustoskim praksama, o tribini "Biti ili ne biti" ili "Should I Stay or Should I Go", održanoj u biblioteci Milutin Bojić, izložbi o berlinskoj klupskoj sceni u galeriji "C/O" u Berlinu, „No Photos on the Dance Floor!", zatim o premijeri predstave "Testirano na ljudima" u Ateljeu 212, kao i o petom Festivalu nezavisnog američkog filma u Domu omladine. Rubrika Jubilej je posvećena pedesetogodišnjici od zabrane predstave "Kad su cvetale tikve" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a Fenomen meta-filmu. Gošća Tanke linije je izvrsna hrvatska glumica, rediteljka i producentkinja Senka Bulić.

Centralni gost emisije je Marko Čudić, profesor Filološkog fakulteta.

Urednik serijala Danijela Purešević

Urednik emisije Ana Tasić
Reditelj Ivan Bukvić
Montažeri: Goran Mijić i Anika Tesla
Autori rubrika: Danijela Purešević, Marija Nenezić, Ana Tasić, Jasmina Mijić, Hristina Vasilijević, Jelena Videnović, Dragan Jovićević, Daniel Mandić
Voditelj Željko Maksimović

 

broj komentara 0 pošalji komentar