Medalje za život: Osamnaesti deo milimetra

Epizoda 4: Dragan Ristić je naš strelac paraolimpijac, višestruki evropski i svetski prvak u gađanju puškom, rekorder, čovek koji je u karijeri osvojio sve, sem paraolimpijske medalje.

Dva puta je imao prilike za to, u Londonu i Rio De Žaneiru, ali nije imao sreće, sada mu je sva pažnja usmerena ka Tokiju i ostvarenju zacrtanog cilja.

Dragan se nerado seća tog marta 1999. godine. Nekoliko dana pred odlazak na odsluženje vojnog roka u Podgoricu u ranim jutarnjim časovima vraćao se kući, a sledeće što se seća je trenutak kada ga ambulatnim kolima voze u bolnicu.

Njegov automobil udario je u drvo, a Ristić je posle leta od nekoliko desetina metara završio na burekdžinijskoj radnji.

Posle dugog oporavka naš šampion je svoju budćnost pronašao u streljaštvu. Vredno je trenirao u klubu "Čika Mata" u Kragujevcu, a rezultati tog rada vidljivi su na svakom takmičenju gde se pojavi. Zahvaljujući nagradama koje uspešnim sportistima dodeljuje država Srbija porodica Ristić, Dragan, supruga Snežana i sin Vlada uskoro će se useliti u novu kuću. 

broj komentara 0 pošalji komentar