Magazin Srbija na vezi

U nedelji kada brojimo desetu godišnjicu od smrti Njegove svetosti patrijarha srpskog Pavla, setićemo se svevremenog čoveka, kome smo bezrezervno verovali i od njega učili.

Kako je govorio i šta nas je savetovao, videćemo u insertu iz emisije koleginice Biljane Savić, "Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Pavle". Gost emisije, dr Jovan Janjić, čije su knjige "Budimo ljudi" i najnovija, "Biti čovek", svedočanstva o životu i delu omiljenog srpskog patrijarha.

"Music Art Project" (MAP), "EL Sistema Serbia", deo je svetskog programa koji je pre nekoliko decenija potekao iz Venecuele, a danas broji 60 zemalja i oko 4 miliona dece iz celog sveta, u Srbiji je osnovana 2010. godine, sa ciljem da se kvalitetno muzičko obrazovanje učini dostupnim svakom detetu, sa posebnim osvrtom na decu sa nižim socioekonomskim statusom, pružajući svima adekvatne uslove za rast i razvoj.

Među mnogim muzičarima volonterima je i gošća emisije, Đurđa Papazoglu, koja nam donosi i ekskluzivne snimke nastupa dece u "Milanskoj skali", iz Beča, sa beogradskog "Kolarca" i drugih prestižnih muzičkih dvorana.

Ivana Popović je kompozitorka, violinistkinja i pozorišna glumica koja živi u Torontu. Njena kamerna muzika je izvođena u Kanadi, Americi i Evropi. Komponovala je za nekoliko pozorišnih predstava u Torontu, profesionalnim kanadskim, ali i amaterskim na srpskom jeziku. Njena misija je da spaja dve zemlje, a kako to radi, govorila je za našu emisiju, kada je boravila u Beogradu.

Olivera Peruničić, Beograđanka koja je posle završenih master studija psihologije u rodnom gradu, poželela da uči glumu u Americi, i danas je student glume na prestižnoj akademiji "Stela Adler" u Los Anđelesu. Boraveći nedavno u Beogradu, otkriva nam mnogo toga zanimljivog o poznatim glumcima i školi koju pohađa.

Muzički gosti emisije su Dejan Rakonjac i "Bridž bend", i vokalni solista "Radio Beograda", Biljana Petković.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Reditelj Dragica Gačić 

broj komentara 0 pošalji komentar