Pravo na sutra: Sportski podvig Mitrovčanke

Šesnaestogodišnja Natalija Savić Čupka iz Mitrovice svetski je i evropski šampion u kik-boksu. Aktuelna svetska šampionka u juniorskoj konkurenciji svakodnevno trenira u svom matičnom klubu "028" u Kosovskoj Mitrovici. Upornost, podrška porodice i intenzivni treninzi sa trenerom Markom Božovićem mladu Čupku doveli su na svetski i evropski tron.

Brojne medalje iz karatea i kik-boksa krase njen dom. Svetska i evropska šampionka Natalija Savić je i odličan učenik drugog razreda Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici.

Od 1999. godine Srbi ne koriste sportsku halu i stadione koji su ostali u južnom delu Kosovske Mitrovice. Zato je posle 20 godina u severnom delu grada izgrađena nova sportska hala.

Vest da je nedavno izgrađena nova sportska hala obradovala je sve sportiste, ali i građane Kosovske Mitrovice. Interesovanje za sport nikada nije prestajalo i pored nesigurnosti i problema koji su pratili njihov život na Kosovu i Metohiji.

U emisiji govore svetski i evropski šampion Natalija Savić, trener Marko Božović, Goran Kovač, predsednik Sportskog Saveza Kosova i Metohije, sportski novinar TV Most Siniša Stojanović Stojke, profesor fizičkog vaspitanja Šerif Krivošić, trener karate kluba "Zvečan" Ljubiša Krasić, Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica i drugi.

Autor emisije: Svetlana Vukmirović
Snimatelj: Vladimir Jovanović
Tonski snimtelj: Miroslav Radišić
Montaža: Goran Tomić

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 05. nov 2019, 21:35) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

Sve čestitke za autora, i za ljude na KiM, za šampionsku.