Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Vreme smrti

Vreme smrti... To je čas kada je nečiji život došao do samog kraja. Kada se isključuje aparat za održavanje vitalnih funkcija obolelog? Svedoci smo velikog broja pacijenata koji su dugo bolesni i koji po prirodi stvari i nisu više u funkcionalnom stanju. Za njih rade aparati koji za njih dišu - aparati koji pokreću njihovo srce da kuca. Da nema tih aparata oni ne bi bili živi. Lekari su svakodnevno suočeni sa umirućim pacijentima koje i dalje održavaju u životu.

U razgovoru sa dva vrhunska stručnjaka koji se svakodnevno sreću sa ovakvim situacijama pokušavamo da dođemo do odgovora... Kada će lekari iskuljučiti aparate i prekinuti mučenje i za pacijenta, a i za porodicu. Koja osoba isključuje aparate? Ko to potpisuje?

Govore dva vrhunska stručnjaka prof. dr Slobodan Obradović specijalista urgentne medecine načelnik intenzivne nege Vojno medecinske Akademije i prof. dr Marko Ercegovac neurolog i direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar
Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]