Kulturni centar

Kraj oktobra rezervisan je za Sajam knjiga. U fokusu ovonedeljnog Kulturnog centra je predstojeći novi, 64. Sajam knjiga u Beogradu. Na pitanja o izazovima pred kojima se Sajam nalazi u želji da izađe u susret čitaocu 21. veka, govore pisac, Vule Žurić, urednik ovogodišnjeg programa Sajma knjiga, Nenad Šaponja, pesnik i izdavač i Flavio Rigonat, prevodilac i izdavač.

 

 

U emisiji će se predstaviti jedan od najznačajnijih apstraktnih slikara, Perica Donkov sa novom izložbom, "Slepa vera", kao i mađarski pisac Laslo Krasnahorkaji, stalni kandidat za Nobelovu nagradu, sa novom zbirkom priča "Ide svet". Biće reči i o i dvema pozorišnim premijerama u Beogradu, "Brodvejske vragolije" i "San letnje noći", kao i o filmovima Kids Festa. Govoriće se i o violinistkinji, Vanesi Mej, gošći ovogodišnjeg Bemusa i o njenom nastupu u Sava centru.

O pitanjima odgovornosti intelektualca Kulturni centar razmišlja dok lista novi časopis Gradac posvećen ovoj temi i u isto vreme odlazi na tribinu sa proslavljenom filozofkinjom i feministkinjom Džudit Batler održanoj u Domu omladine na temu autonomije univerziteta.

60 godina ovoga meseca slavi čuveni serijal , "Zona sumraka" u kome su uživale brojne generacije, te je ovaj jubilej prerastao i u svojevrsni fenomen.

Svoje negativne i pozitivne utiske podeliće sa nama, nemački fotograf Sven Markvart.

Gost nedelje je profesor Filološkog fakutleta u Beogradu i pisac, Dragan Stojanović, ovogodišnji dobitnik Andrićeve nagrade.

Urednik serijala: Danijela Purešević
Urednik emisije: Jasmina Vrbavac
Kreativni direktor: Boris Miljković
Autori rubrika: Ana Tasić, Aleksandar S. Janković, Danijela Purešević, Jasmina Vrbavac, Hristina Vasilijević, Jasmina Mijić, Jelena Videnović, Dragana Pantić
Voditelj: Željko Maksimović
Montažer: Goran Mijić
Reditelj: Ivan Bukvić

broj komentara 0 pošalji komentar