Kulturni centar

Ove nedelje je u fokusu Kulturnog centra početak pozorišne sezone. Pojedina pozorišta su dobila nove upravnike, kreiraju se novi repertoari, osmišljavaju pravci kretanja naših pozorišta. Pravo je vreme da se istraže mogućnosti i granice repertoarskih politika.

O ovim problemima raspravljaju Jug Radivojević, novi upravnik Beogradskog dramskog pozorišta, Željko Hubač, dramaturg i dr Raško Jovanović, istoričar pozorišta i pozorišni kritičar.

U emisiji će još biti reči o novoj zbirci poezije Ane Ristović "Ruke u rukama", filmu "Dauntonska opatija", premijeri predstave "Gradovi kojih više nema" Konstance Makras u Bitef teatru, performansima Vlaste Delimar i Milana Božića, izložbi japanske umetnice Asako Široki, kao i o inspirativnim temama muzičke konferencije Indirekt. U rubrici Fenomen će biti reči o imerzivnom pozorištu, a Jubilej će biti posvećen tridesetogodišnjici od smrti Danila Kiša. Gošća Tanke linije je Konstanca Makras, koreografkinja iz Argentine koja živi i radi u Berlinu.

Gost nedelje je reditelj Boro Drašković.

Urednik emisije: Ana Tasić
Reditelj: Ivan Bukvić
Montažeri: Goran Mijić i Anika Tesla
Autori rubrika: Danijela Purešević, Marija Nenezić, Jasmina Vrbavac, Dragana Pantić, Ana Tasić, Jasmina Mijić, Predrag Petrović, Aleksandar S. Janković
Novinar: Jelena Videnović
Voditelj: Željko Maksimović

broj komentara 0 pošalji komentar