Bunt Rok turneja 2019 – Belgrade Beer Fest

Pretposlednji segment petodelnog serijala specijalnih emisija o letnjoj "Bunt rok turneji" Bunt rok festivala RTS- a , posvećen je sedamnaestom izdanju „Belgrade Beer Fest“- a.

Bir fest je jedan od najvećih festivala piva u ovom delu Evrope i jedan od najboljih i najznačajnih muzičkih festivala koji okuplja sve generacije.

Osim glavne bine, "Alternative stage"-a i "Groove stage"-a, na najpopularnijem pivskom festivalu u Beogradu je prvi put uspostavljena i četvrta scena - „Bunt bina", na kojoj su nastupili najzapaženiji bendovi i autori „Bunt rok festivala.

Bunt rok bina" na ovogodišnjem Bir festu, bila je oaza mladosti, kvalitetne muzike i dobrog raspoloženja.

Tokom pet dana festivala, od 15. do 19. avgusta, publika je imala priliku da uživa, skače, peva i igra uz muziku 29 najzapaženijih bendova i autora Bunt rok festivala RTS- a.

Njima su se priključili i specijalni gosti, bend „Bolesna Štenad", kao jedan od najvažnijih bendova koji pripada  srednjoj generaciji srpske rok scene.

Pored dosadašnjih pobednika Bunt rok festivala, bendova „Lagana Sreda", „Viva Vops", „Dingospo Dali" i „Sergio Lounge", publika „Belgrade Beer Fest"-a je uživala i u nastupima sastava: „Logička Greška", „Crossover", „ZeroTwo", „Nataleé", „Herz", „Wajz", „Sindrom", „Young Seniors", „Empathy Soul Project", „Maera", „Lion Haze", „Reci Cimet", „Larska", „Kora", „Sitzpinker", „Crossroad", „Keni Nije Mrtav", „The Filters", „Random", „Slonz", „Sanja Tišma", „Skadrilla", „Besne Gliste", „5 minuta slave", „Nemesis".

I dok se na svim binama ovogodišnjeg „Belgrade Beer Fest"-a odvijao izuzetno zapažen program, bilo je zanimljivo pratiti raznovrsnost muzičkih pravaca i generacijske različitosti na "Bunt bini", kao i novi, drugačiji izraz i model prezentovanja, prepun sveže stvaralačke energije.

Od ove godine, „Belgrade Beer Fest" je postao deo nove festivalske platforme - „CLOUD Festivals", kojem su se pridružile manifestacije „Noć muzike" i „Belgrade Music Week".

Novinar: Stefan Jovčić

Reditelji: Miodrag Kolarić i Jovan Bačkulja

Autorka emisije: Branka Glavonjić

broj komentara 0 pošalji komentar