Kulturni centar

U fokusu prvog septembarskog izdanja Kulturnog centra je dugo iščekivana retrospektiva Marine Abramović "Čistač" koja je priređena u beogradskom Muzeju savremene umetnosti - jedan od svakako najupečatljivijih i najkontroverznijih kulturnih događaja u skorijem periodu.

O različitim aspektima ove izložbe razmišljaju: teoretičar umetnosti dr Miško Šuvaković, istoričar umetnosti dr Branislav Dimitrijević i vizuelni umetnik Vladimir Nikolić.

U emisiji će biti reči o fenomenu Filozofskog teatra, kao i o dva jubileja koja se tiču književnog dela Miloša Crnjanskog: vek od nastanka njrgovog poetskog prvenca "Lirika Itake" i 90 godina od prve knjige "Seoba".

Govoriće se o novom romanu "Ajfak 10" intrigantnog ruskog pisca Viktora Peljevina, o "Orkestru bez granica", o predstavi "Ciganski odrezak" Nade Kokotović, o poslednjem nastavku blokbastera "Rambo", o "Delu za delo" Aleksandra Gliogorijevića i Mikelea Jodičija, o promišljanju prostora Dejana Mrđe, beogradskog arhitekte koji živi u Londonu.

Svoje negativne i pozitivne utiske koji se tiču kulturnog vidokruga govori proslavljeni pozorišni reditelj Tomas Ostermajer.

Gost nedelje je pozorišni reditelj Ljubiša Ristić.

Urednik serijala i emisije: Danijela Purešević
Kreativni direktor: Boris Miljković
Autori rubrika: Ana Tasić, Aleksandar S. Janković, Marija Nenezić, Hristina Vasilijević, Jasmina Mijić, Jelena Videnović, Zorica Kojić
Voditelj: Željko Maksimović
Montažer: Đorđe Anđelković, Goran Mijić
Reditelj: Ivan Bukvić

broj komentara 0 pošalji komentar