UPS! U problemu sam

Nasilje u porodici rasprostranjenije je nego što se misli. Teško se otkriva i zaustavlja jer je skriveno pod velom porodične tajne.

Žrtve ga retko prijavljuju iz straha od osvete, zbog osećaja stida, ili zato što krive sebe za ono što im se dešava ili nemaju dovoljno informacija o adekvatnim službama pomoći.

Kada žrtva fizički i na drugi način doraste nasilniku, dešava se da bilo u pokušaju samoodbrane ili odbrane drugih preuzme ulogu nasilnika. Tako se ciklus fizičkog nasilja nastavlja. Često se pogrešno misli da nasilje koje se dešava među odraslima može da ostane skriveno od dece. Čak i kada ga direktno ne trpe, porodično nasilje ostavlja trajne psihološke posledice na mlade osobe.

Kako nasilje u porodici utiče na adolescente, na njihovo formiranje i odnose sa drugima, objašnjava dr Oliver Vidojević. Svoje mišljenje o tome ko i kako može pomoći mladoj osobi koja trpi ili prisustvuju nasilju u porodici iznose učenici Pete beogradske gimnazije.

urednik serije: Tamara Vešković
producent serije: Biljana Dautović
glume: Nina Srdić Hadži-Nešić, Ana Ninković, Nikolina Kokunešovski, Đorđe Mišina, Aleksa Jovanović, Sergej Bojović, Aleksa Petrović, Ana Škiljević, Andrea Simonović, Milena Radovančev, Nikola Bićanin, Lazar Šljukić, Luka Jovanović i Nevena Eskić
stručni konsultant: Vesna Brzev-Ćurčić
scenario: Maša Vujošević, Kristina Đuković i Tamara Vešković
direktor fotografije: Milan Stanić
snimatelj: Aleksandar Beatović
fotograf: Gordan Jović
vizuelni identitet: Marko Rajić i Maša Vujošević
snimatelj zvuka: Ljuba Jovanović
originalna muzika: Vladimir Pejković
kostimograf: Natalija Lukić
scenograf: Aleksandar Cvijanović
dizajn zvuka: Srđan Filipović
montažer: Goran Mitrović
reditelj: Maša Vujošević

 

broj komentara 0 pošalji komentar