Odbojka - EP, Srbija - Austrija

Odbojkaši Srbije obezbedili su prvo mesto u grupi B kolo pre kraja takmičenja u Antverpenu.

Utakmicu sa Austrijom, koja počinje u 20 sati i 30 minuta verovatno će početi rezervna postava. Selektor Slobodan Kovač želi da odmori igrače koji su izneli teret u direktnom sudaru sa Belgijom, ali i da pruži priliku ostalim reprezentativcima jer će u završnici i oni morati da budu spremni za izazove.

Austrija je autsajder u grupi, doživela je četiri poraza i teško je verovati da može da iznenadi našu selekciju. Bez sumnje igraće rasterećeno i potražiće šansu u eventualno opuštenijoj igri Srbije. Međutim, Slobodan Kovač samopuzdanje i dobru atmosferu gradi na pobedama, pa će zahtevati ozbiljan pristup, bez obzira koja postava se nalazi na terenu.

Još uvek se ne zna ko će biti protivnik Srbije u osmini finala. Trebalo bi da to bude četvrtoplasirana selekcija iz grupe D - Češka ili Crna Gora, pod uslovom da svetski šampion Poljska večeras savlada Ukrajinu. U tom slučaju Holandija bi zauzela drugo mesto u grupi iza Poljske, a ispred Ukrajine.

Međutim, ukoliko Poljska nekim čudom izgubi od Ukrajine, Holandija će zauzeti treće mesto na tabeli, a Ukrajina će se popeti na drugu poziciju. Po propozicijama naša selekcija bi tada putovala iz Antverpena u Apeldorn na meč osmine finala protiv Holandije, koja kao jedan od domaćina Evropskog prvenstva ima pravo da igra na svom terenu.

Neobično je što su već poznati učesnici osmine finala iz grupe A i C koje su igrali u Monpeljeu i Ljubljani. Oni su dan ranije počeli i završili prvu fazu takmičenja. Tamo nije bilo nekih velikih iznenađenja, pa će u Nantu igrati: Francuska - Finska i Italija - Turska. U Sloveniji će se sastati: Rusija - Grčka i Slovenija - Bugarska. 

 

broj komentara 0 pošalji komentar