Košarka - SP: Francuska - Nemačka

Već na startu videćemo derbi u grupi G. Grupi u kojoj imamo dva izrazita favorita za prolaz u narednu rundu takmičenja, jer malo je verovatno da bi Dominikanska Republika i Jordan mogli da iznenade Francuze i Nemce.

Lakši protivnici u preostala dva meča sa obe selekcije delimično skidaju pritisak kada se razmišlja o zauzimanju jednog od prva dva mesta u grupi. Međutim, nije svejedno sa koje pozicije i sa koliko bodova se ide dalje, jer će ih u nastavku čekati Australija, Litvanija, Kanada ili Senegal. Zato utakmica između Nemačke i Francuske ima veliki značaj.

Ulogu favorita u ovoj utakmici će imati Francuzi, bez obzira na poraz od Srbije u poslednjoj proveri pred šampionat. Sa druge strane, Nemci su odigrali nekoliko mečeva koji protivnike teraju da se zamisle. Poraz od Japana je bio iznenađenje, ali je zato na kraju priprema pobeda protiv Australije ulila samopouzdanje izabranicima Henrika Redla. Ipak, Francuska je kvalitetniji sastav koji u poslednjoj deceniji na velikim takmičenjima ima dosta uspeha.

U nedelju u Ženšenu možemo očekivati zanimljivu utakmicu. Snimak utakmice je u 19 časova. Komentator je Miloš Krivokapić.

broj komentara 0 pošalji komentar