Košarka - SP: Kanada - Australija

Kada su Kanađani objavili preliminarni spisak moglo je da se kaže da su veoma ozbiljni kandidati da se u Kini domognu neke od medalja. Ali je potom i njih zahvatio "virus" vižen u selekciji SAD.

Veliki broj otkaza selektoru Niku Nursu uticao je na početnu prognozu. Problem kod Kanađana u odnosu na Amerikance je u tome što oni nemaju dovoljan broj kvalitetnih igrača koji bi mogli zameniti one najbolje. Kanada se nalazi u veoma izjednačenoj grupi sa Litvanijom, Australijom i Senegalom. Iako ni afričku selekciju ne treba otpisivati, realno je da se za dva mesta koja vode u narednu fazu takmičenja bore preostale tri reprezentacije. I za Kanadu je meč kojim otvaraju šampionat verovatno ključan. U poslednjoj proveri pred šampionat igrali su sa SAD i nisu bili dostojan protivnik. Ako imamo na umu da im je prvi meč protiv Australije, onda je jasno zašto ta utakmica ima tako veliki značaj.

Australija se ozbiljno pripremala za odlazak u Kinu i ambicije su im velike. Imaju odličnu ekipu, sa nekoliko ekstra dobrih košarkaša, a dodatno samopouzdanje im uliva i meč u kojem su uspeli da savladaju Amerikance. Iako pripremni, taj duel igran pred više od 50000 gledalaca u Melburnu ima veliki značaj, najpre za Australiju, ali i za ostale selekcije koje pretenduju na visok plasman. Australijanci su dokazali da se sa SAD može igrati i da se mogu pobediti, ali im oni nisu protivnik na početku takmičenja. Kanada je jedino o čemu u ovom trenutku razmišljaju.

Australija je veliki favorit, međutim, Kanada se neće tek tako predati. Utakmica se igra u nedelju u Dongvanu. Početak je u 09.20. Komentator je Miloš Krivokapić.

broj komentara 0 pošalji komentar