Tri kape za čuvanje - dok. film

Područje na kom je sagrađeno naselje Padinska Skela nikada nije bilo predviđeno za život čoveka. Disktubilno je i to da li je bilo namenjeno životu bilo kog sisara?

Naselje u ovom močvarnom ritu nastalo je neposredno nakon Drugog svetskom ratu, nečijom političkom odlukom. Naseljeno je stanovništvom iz svih krajeva stare Federativne Narodne Republike Jugoslavije, koji su radili na isušivanju i izgradnji socijalističkog kolzoha koji je pripadao glavnom gradu bivše Jugoslavije - Beogradu.

Film kontrastira rad nadničara na poljima u zoru i arhivski materijal koji svedoči o posetama važnih političkih figura iz prošlosti (Če Gevara, Tito, Čaušesku, Sadam Husein) PKB-u.

Iz autentične i introspektivne naracije naših protagonista otkrivamo i činjenice iz subjektivne i lične istorije onih, koji su na drugoj strani zakona, zdravog razuma, suočavamo se sa nadničarima-bezzemljašima koji su već utopili sopstvene živote u državno-društvenu zemlju ili proveli svoje živote radeći kao zaposleni u nekim državnim institucijama u Padinskoj skeli (zatvor, psihijatrijska ustanova, škola).

Režija: Igor M. Toholj

broj komentara 0 pošalji komentar