Studio znanja - jubilej: Stota emisija

Serijal "Studio znanja" proslavio je stotu, jubilarnu emisiju, pa se i tema nametnula sama - jubilej. U svečanom izdanju ugostili smo neka od lica koja ste u našem studiju rado viđali tokom prethodne tri sezone, a vas pozivamo da se pridružite našem slavlju!

Sa našim gostima tokom prethodnih godina kroz stotinu emisija prošli smo mnoge teme - od svemirskih zavrzlama, preko tajni ćelija, obrazovnih nedoumica, do društvenih i prirodnih fenomena i mnogih drugih tema. Nesebično su delili znanja sa nama i uspeli smo da kreiramo atmosferu trga na kome svako temu razmatra sa svog aspekta i donosi neku novu vrednost.

Naša ideja je od početka ista - da teme iz nauke i obrazovanja prikažemo na zanimljiv način i da ih što bolje ilustrujemo. Gostiju je u ovoj jubilarnoj emisiji danas više nego što je to uobičajeno za nas, pa ćete uživati u razogovorima, ilustracijama i muzici, da lepo proslavimo jubilej.

O temi jubileja razgovaraćemo sa fizičarem, psihologom, rediteljem, etnologom, genetičarem, hemičarem, ali i prezviterom, sociologom, pravnikom i stručnjakom za medije i društvene mreže... Naši gosti su: Aleksandar Bogojević, direktor Instituta za fiziku; Minja Subota, kultna ličnost domaće televizije; Goran Brajušković sa Biološkog fakulteta; kulturolog Maja Vukadinović; Aleksandra Đurić, psihološki savetnik; Mladen Milosavljević, etnolog i reditelj; Marjana Brkić iz Centra za promociju nauke; Ivan Gržetić, dekan Hemijskog fakulteta; prezviter Oliver Subotić; filozof Igor Cvejić; Vladimir Đurđević sa Fizičkog fakulteta i drugi.

Uživaćemo u dobroj džez muzici koja ove godine takođe slavi jubilej - sto godina te forme muzičkog izražavanja, pa ćemo ugostiti bend Jovana Maljokovića. A poznate numere koje povezuje ista tema - jubilej - izvodiće nam Ivana Vladović i Nenad Paunović.

Kao i uvek uživaćemo u zabavnim elementima, a neće izostati ni malo televizijske magije - čarobni mađioničarski štapić Igora Trifunova začiniće naš jubilej. Hvala vam što ste bili uz nas prethodne tri sezone i stotinu emisija, a i naredne nedelje očekujemo vas u prazničnom raspoloženju.

Autor i urednik serijala: Zoran Živković
Urednici emisije: Zoran Živković, Vinka Marinović, Ivana Milenković
Voditelji emisije: Ivana Milenković i Vinka Marinović
Reditelj: Darko Kamarit

broj komentara 0 pošalji komentar