Stadionska groznica - film

Po autobiografskom bestseleru Nika Hornbija, "Stadionska groznica" iz 1997. godine je romantična komedija o muškarcu, ženi i fudbalskom klubu. (Fever Pitch, 1997)

Otkako je odrastao u severnom Londonu, Pol Ešvort je bio odani navijač fudbalskog kluba Arsenal; s ocem je išao na utakmice, a fudbalska sezona je, naročito posle razvoda njegovih roditelja, bila jedno od nekoliko emotivnih uporišta u njegovom životu.

Sad je čovek u svojim tridesetim godinama i predaje engleski jezik u državnoj školi. Ulazi u vezu sa Sarom, koleginicom iz škole. Iako je prilično lepa, pametna i moglo bi se reći dobra prilika, Sara ne mari za fudbal.

Ovaj nedostatak interesovanja za fudbal postaje primetniji kad postaje očigledno da će Arsenal osvojiti šampionat prvi put u poslednjih 18 godina, a Pol se nada da će kupiti kuću u blizini stadiona da bi mu bilo lakše da odlazi na utakmice.

Kad Sara zatrudni i dugoročna stabilnost njihove veze postane ključni problem, ona tera Pola da odluči šta više voli: Saru i njihovu bebu ili Arsenal.

Uloge: Kolin Firt, Rut Gemel, Luk Ajkmen...

Režija: Dejvid Evans

broj komentara 0 pošalji komentar