Kroz crvotočinu: Možemo li postati besmrtni?

Da li će smrt ostati neizbežna? Ili ćemo moći da živimo zauvek? Ako bismo bili besmrtni starci, kome bi se to uopšte svidelo? Ili ćemo uspeti da zaustavimo sat, i da ostanemo večno mladi?

"Kroz crvotočinu", američka dokumentarna televizijska serija sa Morganom Frimenom u ulozi naratora, istražuje misterije našeg postojanja povezujući najbriljantnije istraživače današnjice i najsmelije ideje iz graničnih polja nauke.

Najsavremenija nauka upušta se u hrabar podvig da produži ljudski život. Neki misle da odgovor leži u biologiji. Drugi da se krije u ljudskom mozgu. A neki pak tvrde da bi besmrtnost značila kraj čovečanstva.

U proteklih dvesta godina prosečan životni vek se udvostručio, od četrdesetak na gotovo osamdeset godina. Nova otkrića uskoro bi mogla da nam približe besmrtnost. Bilo to dobro ili ne, možda ćemo i doživeti dan kad će starenje i smrt postati uspomene na daleku prošlost.

Sve više naučnika veruje da ćemo jednog dana živeti u svetu bez starenja, bolesti i smrti, da ćemo uživati u radostima i čudima večnog života.

Kakve argumente iznose za ovu tvrdnju pogledajte u novoj epizoda serije "Kroz crvotočinu sa Morganom Frimenom - Možemo li postati besmrtni?"

Obrada Redakcija naučnog programa RTS
Odabrala Marija Stevanović

broj komentara 0 pošalji komentar