Bunt Rok Festival 2019.

Bunt Rok Festival u 2019. godini obeležava mini jubilej - pet godina postojanja. Ovo je jedino televizijsko takmičenje novih, neafirmisanih bendova i autora. Na 5. Bunt rok festivalu svoj autorski i muzički potencijal predstavila su 24 nova benda iz čitave Srbije. Bio je ovo do sada i "najmlađi festival" - prve godine, članovi najmlađeg benda su u proseku imali 28 a u petom izdanju festivala, najmlađi takmičari imali su 16 godina.

Od 10. jula na RTS 2 reprizno prikazujemo sve kvalifikacione segmente - emisije ovogodišnjeg, petog izdanja Bunt rok festivala.

I ove godine članovi žirija 5. Bunt rok festivala imali su odgovoran zadatak - da od 150 prijavljenih bendova odaberu 22, koja će se, uz pobednike sa festivala u Subotici i Bačkoj Palanci, boriti za finale.

Sredom uveče na Drugom programu RTS-a, kroz osam TV emisija, od 10. aprila do 12. juna, takmičila su se po tri benda/autora, a njihove nastupe ocenjivao je stručni žiri - eminentni autori i muzičari, kao i muzički urednici.

Zajedno sa Brankom Glavonjić, autorkom festivala, u ulozi voditelja festivala i kvalifikacionih emisija bili su Zoran Stefanov, frontmen benda "Iskaz" i novo lice Bunt Rok Festivala - Stefan Jovčić, koji je intervjuisao sve takmičare ovogodišnjeg festivala.

U prvoj kvalifikacionoj emisiji nastupila su tri benda: drugoplasirani muzički sastav sa festivala "Omladina" iz Subotice - "Skadrilla" iz Beograda, zatim "Stone Slipper" iz Kragujevca i "Đuka i dva vuka" iz Mladenovca.

Kao revijalni gosti, nastupili su pobednici 4. Bunt rok festivala - sastav "Sergio Lounge" (frontmen ovog benda, Srđan Popov je bio i član žirija u ovoj emisiji).

Sa stalnim članovima žirija 5. Bunt rok festivala, Majom Cvetković (E-Play) i Vukašinom Markovićem (Irie FM) su u prvoj kvalifikacionoj emisiji takmičare ocenjivali i Ana Milićević (muzička urednica RTS Kanal Muzika) i Milorad Ristić - Miki (Bella Technika), koji je bio i predsednik žirija u prvoj emisiji.

Nagradni fond Bunt Rok Festivala RTS-a obuhvatao je i ove godne brojne vredne nagrade - od novčanih, preko robnih, do muzičkih nagrada i nastupa pobedničkih bendova na najvećim
i najznačajnijim muzičkim festivalima u zemlji i regionu.

Autorka emisije: Branka Glavonjić
Voditelji: Branka Glavonjić, Zoran Stefanov, Stefan Jovčić

Novinarka: Katarina Vujović
Reditelj reportaža: Jovan Bačkulja
Reditelj: Miodrag Kolarić

broj komentara 0 pošalji komentar