Grozd

Emisija Grozd slavi svoj prvi mali ali istovremeno i veliki praznik - stotu premijeru.

Tokom poslednje četiri godine vodili smo vas slikom i rečju vinskim putevima kroz vinograde Srbije, Evrope i ostatka sveta. Bili smo zajedno svedoci rasta jedne privredne grane. Naša vrhunska vina su u sve većem obimu, na trpezama i u marketima zemalja Evrope, Amerike i Azije.

Ekipa emisije obišle su vinarije, vinograde i vinske podrume u 25 zemalja sveta. Posetili smo preko 200 vinara u Srbiji i 120 malih i velikih proizvođača ove tečnosti u kojoj leži istina. Emitovali smo preko 100 zanimljivih svetskih priča, dobijenih evrovizijskom razmenom, o grožđu, vinu i vinskom turizmu. U Grozdu su govorili poznati svetski ali i sve prepoznatljiviji srpski vinari. Pričali smo o autohtonim sortama grožđa, intervjuisali vinske kraljice sveta, posećivali svetske sajmove, salone i festivale vina i aktivno učestvovali u međunarodnom ocenjivanju vina. Bili smo u vinogradima u centru Pariza na Monmartru, vinogradima na krovu njujorškog oblakodera ali i u 170 kilometara dugačkim ulicama u vinskom podrumu ispod glavnog grada Moldavije, Kišinjevu.

O emisiji brine stalna novinarsko-produkciona ekipa informativnog programa i redakcije Aktuelnosti.

U jubilarnoj emisiji vodimo vas i u Blace na prvi festival vina ali i u vinograde pod Prokupcem vinarije Doja u Donjoj Jošanici.

Gost emisije je i vinski zdravičar Dragiša Simić.

Grozd je za četiri godine reprizno emitovan na platformi RTS-a i kanalima RTS 3, RTS Svet i RTS Život preko 1 500 puta.

Urednik emisije Grozd Dušan Veličković

broj komentara 0 pošalji komentar
Grozd Grozd

Autor:
RTS

Serijal „Grozd" predstavlja svojevrsnu razglednicu naših vinograda i podruma, porodične tradicije, turističkih i kulturnih potencijala. [ detaljnije ]