Srpska ekonomija

Voćarstvo, stočarstvo, vinogradarstvo, ribarstvo vekovima su bili izvor prihoda stanovništva na Kosovu i Metohiji. Srbi koji i danas tamo žive, mahom su u seoskim sredinama i bave se poljoprivredom. Potrebna im je podrška države. Na koji način im pomaže Kancelarija za Kosovo i Metohiju, pitali smo dr Zorana Bojovića, zamenika direktora Kancelarije zaduženog za privredu, poljoprivredu i ruralni razvoj.

U svetu je veoma popularno grupno finansiranje (kraudfanding) kao alternativni način investiranja, danas dostupan i običnim građanima. U Srbiji za sada postoje samo kraudfanding platforme za doniranje novca u humanitarne svrhe, a najveći problem predstavljaju poreska regulativa i nedostatak eduakcije. O tome smo razgovarali sa našim stručnjacima, kao i Kristin Fridrih, predsednicom Evropske kraudfanding asocijacije.

Proveravamo šta ima novo na portalu geoSrbija na kojem se trenutno nalazi 225 setova podataka. Taj portal beleži sve veći broj korisnika. Za prva tri meseca ove godine bilo ih je 300.000 i milion ulazaka na portal.

Predstavljamo i jednog francuskog proizvođača vina koji je izabrao da Beograd bude prvi grad u okviru svetske turneje te francuske vinarije u čijim vinima je nekada uživao i sam Napoleon.

Urednica emisije: Danka Milošević 

broj komentara 0 pošalji komentar