Stranac u Srbiji: Rikardo Sunjiga

Po dolasku iz Kostarike u Beograd, Rikardu Sunjiga je bilo potrebno samo tri meseca da progovori srpski, tako kako danas govori, što ćemo videti u ovom izdanju emisije "Stranac u Srbiji".

Na njegovom spisku jezika nalaze se još engleski, japanski, italijanski, a pošto je polu Kostarikanac, polu Rus, govori i španski i ruski. Iako se čini da su srpski i ruski slični, kako kaže, teško mu je bilo da se navikne na srpski, što će objasniti u emisiji.

Rikardo Sunjiga je rođen iz ljubavi Ruskinje i Kostarikanca, koji je studirao, kao većina mladih iz Centralne Amerike osamdesetih godina u Sovjetskom Savezu. Rikardo se rodio u Rusiji, a u njegovoj četvrtoj godini porodica se preselila u Kostariku, gde je ostao do svoje 17. godine, kada je dobio stipendiju i otišao u Rostov da studira medicinu. Pošto nije mogao da se zaposli u Kostariki po završetku studija, vratio se u Rusiju, gde je zavšio specijalizaciju za anesteziologa i dobio posao u jednoj bolnici za lečenje zavisnosti, koja ima svoj ogranak u Beogradu. Tako se "slučajno", kako kaže, zadesio ovde.

Ali slučaj je hteo, ne samo da mu se dopadne život u Srbiji, već i da se zaljubi u koleginicu, lepu Nišlijku. U vreme kada je snimana emisija Rikardo i Vera su bili vereni, a planovi za njihov dan, kada će svoju ljubav krunisati brakom, bili su uveliko u toku.

Autor i urednik Ranka Jakšić
Reditelj Ivana Stivens

broj komentara 0 pošalji komentar